Je bent binnen, en dan?

Onze societeitstudeerplekfeestzaalhuiskamer

De societeit. Wat is dat nou eigenlijk? Het is de plek waar jij je helemaal kunt thuisvoelen en kunt genieten van een hapje en een drankje tijdens een avond of op een feest. Op Catena is het meer dan een plek waar je kunt borrelen. Het is voor veel mensen een tweede huiskamer waarin je tot rust kunt komen.

Het is een ontmoetingsplek voor iedere student die vrienden wilt maken op basis van zijn/haar/hun interesses en hobby’s. Op de ene dag stellen we de ruimte open om te kunnen studeren en op de andere dag toveren we de volledige zaal om in een themafeest. 

Avonden met een thema

Haal je creativiteit naar boven

Borrelen op de vereniging is hardstikke gezellig, je maakt namelijk je vrienden voor het leven! Maar wist je dat we ook regelmatig themaavonden organiseren waarin je de borrel kunt combineren met een activiteit?

Regelmatig organisseert de activiteitencommissie een bepaalde activiteit onder een uniek soort thema. Van halloween koekjes bakken tot aan samen knutselen of werken aan een grote banner van je mentorgroep.

Wat nog meer?

Ook bandjes vinden hun weg naar Catena

Hou je van bandjes? Eens in de zoveel tijd organiseren we een bandjesavond waarin we meerdere bands in de soos laten optreden. Soms komen ze uit Nederland, maar vaak hebben we ook bandjes uit Belgie en polen over de vloer. Zo zit er ook tijdens een bandjesavond voor ieder wat wils bij!

Wat is daar boven?

Een plek om te etendrinkenstuderenspelletjes te spelen

De vide is een handige ruimte. Niet alleen gebruiken we deze ruimte om te kunnen genieten van een heerlijke driegangen maaltijd, we kunnen er eindeloos veel mee. Zo heeft deze ruimte kasten vol spelletjes om te spelen in je vrije tijd. Het is ook een ruimte om volledig tot rust te komen en te werken aan je studie onder het genot van een kopje koffie of thee.

Verder te vinden op de vide

Onze specialiteit

Loop je verder op de vide, vind je onze cocktailbar. Tijdens dixo’s, themafeesten, de el cid en de open week staan de vrijwilligers van de cocktailcommissie voor je klaar de allerbeste (en goedkoopste) cocktails te serveren die Leiden kent. We verkopen zowel klassieke cocktails die jij kent, als onze eigen huisgemaakte cocktails. Ze worden gemaakt terwijl jij kijkt en wacht.

Vergeet de filmzaal niet

Dinsdag een film. Hou jij van actieavontuurhorrorromantiek

Het maakt niet uit van welke genre je houd. Elke dinsdag draaien we een leuke film en is er iedere keer wel weer wat leuks om te zien. Honger? Geen probleem! Bij elke film is er gratis popcorn om weg te snoepen tijdens een spannende film. Je zit ook nog eens lekker, want we hebben speciale bioscoopstoelen en banken om op te zitten zodat je een echte bioscoopervaring hebt!